Placinta cu spanac si branza

de Luckycake in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2014 | 3882 vizualizari

 

Am pregatit o placinta minunata cu spanac. E primavara si e momentul sa ne vitaminizam.Se prepara repede , si se consuma si mai repede, e grozava ca aperitiv atunci cand ai musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 120 ml apa rece
  • 60 gr untura moale (unt 82 % grasime)
  • Umplutura:
  • 350 gr spanac
  • 2 cepe verzi
  • marar proaspat
  • 150 gr telemea vaca
  • 2 oua
  • 125 gr mozzarella
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.vFramantam aluatul pana devine neted (minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt. Il punem in forma de copt, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 1/2 ora.

Spanacul il spalam si il maruntim. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa verde taiata rondele si calim 2-3 minute, adaugam spanacul si piper si lasam la foc mic spre mediu pana se inmoaie spanacul (cam 7-8 minute). Sfarmam branza si batem ouale, gustam branza si daca este sarata nu mai punem sare in spanac. Amestecam branza cu spanacul si 2/3 din oua si le punem peste aluat. Feliem mozzarella si o punem deasupra. Aluatul care atarna pe margini il aducem spre centrul formei de copt, acoperind placinta precum in imagine si o ungem cu restul de ou. O coacem la 200 grade pana capata o culoare aurie, cam 35- 40 minute.

O lasam  la racit 15 minute apoi o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza si marar